16 Ocak 2012 Pazartesi

Bağımlılık Nedir? Tiryakilik Nedir?

Bağımlılığı uzun alkol veya diğer uyuşturucu kullanımının kontrol edilemez bir alışkanlığı anlamına anlaşılmıştır. Vücut bu maddelerin fiziksel etkileri nedeniyle, özellikle beyin, insanlar genellikle "gerçek" bağımlılık, yalnızca kişi düzenli olarak büyük miktarlarda bu maddelerin kullanımı ne düşündüm.

Son zamanlarda, bu insanlar da davranışlara, kumar gibi, ve hatta oldukça sıradan ve gerekli egzersiz ve yeme gibi faaliyetleri bağımlılığı gelişebilir gerçekleştirmek için geldim. Bu faaliyetlerin ortak nokta da bu kişi onları yapıyor bunları bir şekilde zevkli bulur.

Bazı tartışmalara da "davranışsal bağımlılık hakkında bilimsel oluşturan" gerçek "bağımlılık Doğrulama hem profesyoneller ve kamu bir anlaşma yapmadığı ile. Daha fazla araştırma bu konuda açıklığa kavuşturulması gereklidir.
So If You Can Be Anything, ne bir Bağımlılık yapar Addicted?

Her ne kadar kesin belirtiler bir bağımlılığı diğerine değişebilir, tüm bağımlılık ortak sahip iki yönü vardır.

Öncelikle bağımlılık davranışı uyumsuz veya karşı bireyin üretken. Bunun yerine kişi durumlara uyum veya sorunların üstesinden yardım, onun bu yeteneklerini zayıflatmak eğilimindedir.

Örneğin, bir kumarbaz diye daha fazla para olsaydı belki - henüz daha kumar, malî kaynakları tüketen muhtemeldir. Bir içen kendini neşelendirmek için isteyebilirsiniz - henüz alkol kullanımı onun depresyonun gelişmesine katkıda bulunur. Bir seks bağımlısı samimiyet istemek olabilir - henüz cinsel eylemler üzerinde odaklama gelişmekte gerçek yakınlığı engelleyebilir.

İkincisi, davranış kalıcı olur. Birisi düşkün, onlar bağımlılık davranışı girme, bu sorun neden onlara rağmen devam edecektir.

Olsa da sorunları farklı neden olabilir Yani kendini arada bir hafta sonu düşkünlük bağımlılığı, değil. Bağımlılık davranışı daha sık angajman gerektirir.
Ama eğer hala Enjoy it, It, Sağ bir Bağımlılığı Can't Be?

Yanlış. Çünkü medya, özellikle, umutsuz, mutsuz insanların yaşamları falling apart bulunmaktadır bağımlıları olarak tasvir var, bağımlılık ile çok insan kendileri tadını onlar sürece bağımlısı olan inanmıyorum ve birlikte yaşamlarını düzenliyoruz.

Çoğu insanların bağımlılık yaşam tarzlarını, burada da yoksunluk belirtileri hissediyorum hiç veya nadiren noktasına kökleşmiş hale gelir. Ya da onlar için kendi yoksunluk belirtileri tanımayabilir ne oldukları, aşağı yaşlanmaya da, ya da zevk değil sadece sabahları zor çalışma onları koyarak. İnsanlar yıldır farkında olmadan gidebilirsiniz nasıl kendi bağımlılığı üzerine bağımlı.

Yasadışı bağımlılık olan insanlar davranışlarını gizli doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Onlar dar fikirlilik için, serbest iradeli ve bağımsız bireyler kendilerini görmek seçerken toplumun suçu olabilir. Gerçekte, bağımlılık gibi daha çok kendi davranışları kısıtlanmış olmak, insanların bireysel ve özgürlükleri sınırlamak eğilimindedir. Yasadışı bir bağımlılık yapan için Hapsediliş daha özgürlüğünü kısıtlar.

Insanlar bağımlısı olan, onların çoğu zevk haline bağımlılık davranışı yürüten ve çekilme giderici değil, hangi mutluluk kişinin tüm potansiyelini formu deneyimleri dizi üzerinde duruldu. Bir noktada, bağımlısı kişinin hayatı onları geçti ve fark olabilir ki çok bağımlılığı dışında zevk üzerinde kaçırdılar. Bu çoğu zaman insanların bağımlılığı aşmak olur.
Eğer herhangi bir zarar yapmak değil ne Sorun nedir?

Addictions iki kişi için bağımlılığı, ve çevrelerindeki insanlar için zararlıdır.

En büyük sorun bağımlısı kişinin hatası onların bağımlılık yapıyor zarar kabul etmektir. Onlar, sağlık, yaşam alışkanlıkları ve ilişkiler üzerindeki etkilerini görmezden seçerek kendi bağımlılığın olumsuz yönleri hakkında reddetme olabilir. Ya da dış koşullar ya da zorluklar için hayatlarını diğer insanlar suçlu olabilir.

Zarar bağımlılığı nedeniyle özellikle bağımlılığı onların da diğer sorunlarla başa çıkmanın kişinin ana yoludur tanımak zordur. Bazen başka sorunlar doğrudan bağımlılığı, örneğin, sağlık problemleri ve bazen dolaylı bağımlılığı ile ilgili, örneğin, ilişki sorunları ilişkilidir.

Olan maddeler veya faaliyetleri bağımlısı olsun Bazı kişiler kendi bağımlılık, ve farkında bile bağımlılığı kaynaklanan zararları, ancak yine de bağımlılık davranışı yapmaya devam. Çünkü onlar olmadan bağımlılığı başa çıkabilir hissetmiyorum çünkü başka konu ile bağımlılığı (örneğin bir çocuk olarak istismar olmaktan onları distracts uğraşan) kaçınır Bu, ya da olabilir çünkü nasıl zevk bilmiyorum hayatı başka bir şekilde.

Bağımlılığı zarar sadece bağımlısı kişi gidiyor bir kriz ile kabul edilebilir. Bu, bağımlılık yapıcı madde veya davranış uzak tamamen alınır ve olabilir kişi çekilmesi gider ve baş edemez. Ya da ciddi bir hastalık gibi bağımlılığı bir sonucu, Ortak bırakarak, ya da bir iş kaybı olarak görülebilir.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |