25 Ocak 2012 Çarşamba

Saçlarım neden beyazlıyor?

-Bazen saçlar erken beyazlayabilir. Bunun nedeni genetik bir ilişkiden dolayı olduğu düşünülmektedir. Ancak genetik olarak saçlarda erken beyazlamanın lokal olabilme ihtimali vardir. Lokal demek bir bölgede saçlarda beyazlamak demek.

Erken Yaşta Saç Beyazlaması

Metabolizma hastalıkları nedeni ile erken yaşta saç beyazlaması görülebilir.
Ailesinde şeker hastası olan kişilerin mutlaka gerekli testleri yaptırmaları gerekir.Erken yaşta saçları boyatmak saç beyazlamasına pek etkisi yok. 30 yaşından önce saçlarda beyazlama varsa bu genetiktir.

-Saçların beyazlaşmasının sebebi melanin retiminin yavaşlaması sonucu ortaya çıkar. Melaninin azalması nedeniyle pigman oluşmaz. Pigman renk verici maddedir. Melaninin azalması ile pigman yerine hava kesecikleri (oksijen kesesi) oluşur, böylece saçlar beyazlaşır. Melanin azalmasının sebebi ise vitamin-B kompleksinden biri veya bir kaçının azalması veya yetersizliği nedeniyle olur. B-Vitamini yetersizliğinin sebebi ise stres, depresyon, sinirlilik ve benzeri psikolojik rahatsızlıklar, beyaz un mamülleri, aşırı şekerli besinler ve aşırı hayvansal besinleri sayabiliriz. Hayvansal besinler yağlanmaya neden olur ve buda vitaminlerin absorbesini zorlaştırır. B-Vitamin yetersizliği önlenirse saçların beyazlaşmasıda yavaşlıyabilir. Bazı iş adamları ve kadınları işlerine aşırı konsentre olduklarından yani stresli yaşadıklarından saçların beyazlaşması doğaldır.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |