12 Ocak 2012 Perşembe

Dreamweaver CSS Blok Özellikleri

CSS Kuralı Tanımlaması iletişim kutusundaki Blok kategorisini, etiketler ve özelliklerin aralık ve hizalama ayarlarını tanımlamak için kullanırsınız.


1 CSS Stilleri panelini (açık değilse) açın (Üstkarakter+F11)


2 CSS Stilleri panelinin en üst bölmesinde, varolan bir kuralı veya özelliği çift tıklatın.


3 CSS Kuralı Tanımlaması iletişim kutusunda Blok'u seçin ve sonra aşağıdaki stil özelliklerinden herhangi birini ayarlayın.











Sözcük Aralığı = Sözcükler arasındaki aralığı ayarlar. Belli bir değer ayarlamak için, açılır menüden Değer'i seçin ve sayısal değeri girin. Belli bir değer ayarlamak için, açılır menüden Değer'i seçin ve sayısal değeri girin.






Harf Aralığı = Harfler veya karakterler arasındaki boşluğu artırır veya azaltır. Karakterler arasındaki boşluğu azaltmak için örneğin (-4) gibi bir eksi değer belirtin. Harf aralığı ayarları bloklanmış metin ayarlarını geçersiz kılar. Harf Aralığı niteliği Internet Explorer 4 ve sonraki sürümleri ve Netscape Navigator 6 tarafından desteklenir.





Dikey Hizalama = Uygulandığı öğenin dikey olarak hizalanacağını belirtir. Dreamweaver bu niteliği yalnızca etiketine uygulandığı zaman Belge penceresinde görüntüler.









Metin Hizalama = Metnin öğe içinde nasıl hizalanacağını belirtir. Metin Hizalama niteliği her iki tarayıcı tarafından da desteklenir.






Metin Girintisi = Metnin ilk satırının girinti mesafesini belirtir. Çıkıntı oluşturmak için eksi değer kullanılabilir ancak görüntülenme şekli tarayıcıya bağlıdır. Dreamweaver bu niteliği yalnızca etiket blok düzeyindeki öğelere uygulandığında Belge penceresinde görüntüler. Metin Girintisi niteliği her iki tarayıcı tarafından da desteklenir.






Boşluk = Öğe içinde boşluğun nasıl işleneceğini belirtir. Üç seçenek arasından seçim yapın: Normal, boşluğu kapatır; Ön, boşluğu metin pre etiketlerinin arasındaymış gibi işler (diğer bir deyişle aralar, sekmeler ve satır sonları da dahil tüm boşluklara uyulur); Sarma yok, metnin yalnızca br etiketi kullanıldığında sarılacağını belirtir. Dreamweaver bu niteliği Belge penceresinde görüntülemez. Boşluk niteliği Netscape Navigator ve Internet Explorer 5.5 tarafından desteklenir.





Göster = Bir öğenin gösterilip gösterilmeyeceğini ve gösterilecekse nasıl gösterileceğini belirtir. Yok seçeneği atandığı öğenin ekranını devre dışı bırakır.






4 Bu seçenekleri ayarlamayı tamamladığınızda, ek stil özellikleri ayarlamak için panelin sol tarafında başka bir CSS kategorisi seçin veya Tamam'ı tıklatın.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |