12 Ocak 2012 Perşembe

Varolan bir web sitesini Dreamweaver'da düzenleme

Özgün siteyi oluşturmak için Dreamweaver kullanmamış olsanız bile, Dreamweaver uygulamasını, varolan bir uzak bir siteyi (veya uzak sitenin herhangi bir kolunu) yerel diskinize kopyalamak ve orada düzenlemek için kullanabilirsiniz.1 Varolan siteyi içerecek bir yerel klasör oluşturun ve bu klasörü sitenin yerel klasörü olarak ayarlayın.
Not: Varolan uzak sitenin ilgili kolunun yapısının tamamını yerel olarak çoğaltmanız gerekir.
2 Varolan siteye ilişkin uzaktan erişim bilgilerini kullanarak uzak bir klasör kurun. Dosyaları düzenlemek için önce bilgisayarınıza yüklemeniz gerektiğinden uzak siteye bağlanmalısınız.


Uzak site için doğru kök klasörü seçtiğinizden emin olun.

3 Dosyalar panelinde (Pencere > Dosyalar), uzak siteyi görüntülemek için araç çubuğundaki Uzak Anasisteme Bağlan düğmesini (FTP erişimi için) ya da Yenile düğmesini (ağ erişimi için) tıklatın.

4 Siteyi düzenleyin:

Ana dizin
Sanal dizin
Localhost

• Sitenin tümünde çalışmak istiyorsanız Dosyalar panelinde uzak sitenin kök klasörünü seçin ve sitenin tümünü yerel diskinize yüklemek için araç çubuğundaki Al düğmesini tıklatın.

• Sitedeki dosya ya da klasörlerden yalnızca biriyle çalışmak istiyorsanız, dosyayı Dosyalar panelinin Uzak görünümünde bulun ve dosyayı yerel diskinize yüklemek için araç çubuğundaki Al düğmesini tıklatın. Dreamweaver uygulaması yüklenen dosyayı site sıradüzeninin doğru bölümüne yerleştirmek için uzak sitenin yapısının gerekli kısmını otomatik olarak çoğaltır. Sitenin yalnızca bir parçasını düzenlerken, örneğin görüntü dosyaları gibi bağımlı dosyaları da genellikle dahil etmeniz gerekir.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |