12 Ocak 2012 Perşembe

Dreamweaver Test sunucusu kurma

Dinamik sayfalar geliştirmeyi düşünüyorsanız, Dreamweaver uygulaması siz çalışırken dinamik içerik oluşturmak ve görüntülemek için bir test sunucusunun hizmetlerine gerek duyar. Test sunucusu yerel bilgisayarınızda, geliştirme sunucusunda, aşamalandırma sunucusunda veya üretim sunucusunda olabilir.Test sunucusu klasörü kurmadan önce yerel ve uzak klasörleri tanımlamalısınız. Uzak klasöre yerleştirilen dinamik sayfalar normalde bir uygulama sunucusu tarafından işlenebileceğinden, test sunucunuz için çoğu zaman uzak klasörünüzün ayarlarını kullanabilirsiniz.




-1 Aşağıdakilerden birini seçin:





• Yeni bir site kurmak için Site > Yeni Site'yi seçin.





• Dreamweaver uygulamasında oluşturulmuş olsun ya da olmasın, yerel diskinizdeki bir sitenin ya da uzak bir sitenin (veya uzak sitenin bir kolunun) kurulumunu düzenlemek için listeden sitenizi seçin ve Düzenle'yi tıklatın.





-2 Site Tanımı iletişim kutusunun Gelişmiş sekmesinde Test Sunucusu'nu seçin.





-3 Web uygulamanız için kullanmak istediğiniz sunucu teknolojisini seçin.





-4 Varsayılan Test Sunucusu ayarlarını kabul edin ya da farklı ayarlar girin.





Varsayılan olarak, Dreamweaver uygulaması web sunucunuzun bulunduğu sistemde bir uygulama sunucusu da çalıştığını varsayar. Site Tanımı iletişim kutusundaki Uzak Bilgiler kategorisinde uzak klasör tanımladıysanız ve uzak klasörle aynı sistemde (yerel bilgisayarınız da dahil) bir uygulama sunucusu çalışıyorsa, Test Sunucusu kategorisinde varsayılan ayarları kabul edin. Uzak Bilgiler kategorisinde uzak klasör tanımlamadıysanız, Test Sunucusu kategorisi varsayılan olarak Yerel Bilgiler kategorisinde tanımladığınız yerel klasöre ayarlanır. Bu ayarı, yalnızca aşağıdaki iki koşulu karşıladığınızda değiştirmeden bırakabilirsiniz: Hem web sunucunuz hem de uygulama sunucunuz yerel bilgisayarınızda çalışmaktadır. Örneğin yerel Windows XP sisteminizde hem IIS hem de ColdFusion çalıştıran bir ColdFusion geliştiricisiyseniz. Yerel kök klasörünüz, web sitenizin ana dizininin bir alt klasörüdür. Örneğin IIS kullanıyorsanız, yerel kök klasörünüz c:\Inetpub\wwwroot\ klasörünün bir alt klasörüdür ya da klasörün kendisidir.Yerel kök klasörünüz ana dizininizin bir alt klasörü değilse yerel kök klasörü web sunucunuzda bir sanal dizin olarak tanımlamanız gerekir.





-5 URL Öneki metin kutusuna, kullanıcıların web uygulamanızı açmak için tarayıcılarına yazdıkları URL'yi girin ancak hiçbir dosya adı eklemeyin.





URL öneki, etki alanı adından ve web sitenizdeki ana dizinlerin altdizinlerinin ya da sanal dizinlerinin herhangi birinden oluşur ancak dosya adından oluşmaz. Örneğin uygulamanızın URL'si www.adobe.com/mycoolapp/start.jsp ise, aşağıdaki URL önekini girersiniz: www.adobe.com/mycoolapp/. Dreamweaver uygulaması web sunucunuzla aynı sistemde çalışıyorsa, etki alanı adınız için yer tutucu olarak localhost seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Örneğin IIS çalıştırıyorsanız ve uygulamanızın URL'si http://buttercup_pc/ mycoolapp/start.jsp ise, aşağıdaki URL önekini girin:


http://localhost/mycoolapp/ Farklı web sunucularına ait yerel ana bilgisayar seçeneklerinin listesi için sonraki bölüme bakın.





-6 Tamam'ı tıklatın ve sonra yeni siteyi siteler listenize eklemek için Bitti'yi tıklatın.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |