27 Ocak 2012 Cuma

Facebook Sıkça Sorulan Sorular

Herkese Selamlar, Facebook’a Nasıl Uye olunur konusu altında bayagı soru birikti Cevaplarıyla birlikte bende onları alıp böyle bir başlık altında yazmak istedim. Şimdilik şu ana kadar gerek sitede Gerekse arkadaşlar arasında bana sorulan soruların cevaplarını yazacagım. Umarım bu çalışmamda ilk yazdıgım konu gibi size yardımcı olur. Not: Facebook’un Türkçe’sine göre uyarlanmıştır. Türkçe yazdıklarımda ufak farklılıklar olabilir ama anlamları aynıdır veFacebook SSS 2 yazısı yazılmıştır onu da görmenizi tavsiye ederim. Simdi Sorularımızı cevaplarıyla birlikte tek tek yazalım;
1. Okulumu yazdıgımda Facebook kabul etmiyor “There is no college network for this email address. Please double-check your email address or request to add your network” Hatası
Okullar için Türk okullarından çok azı var. Bu hatada da bu Mail adresi için böyle bir Kolej yok. Lütfen kontrol ediniz gibi birşey diyor. O yüzden kabul etmiyor. “Ben” yazan yere “none of the above” yani “Yukarıdakilerden Hiçbiri” şıkkını seçmenizi öneririm. Bunu yaptığınızda hata vermemesi gerek.
2. Dogum Tarihimi yazdıgımda kabul etmiyor
Facebook 18 yaşından büyüklerin siteye üye olmasını şart koymuş. Bunu aşmamız için dogru bir yolumuz yok ama ille üye olmak istiyorsak Dogum yılımızı 18 yaş veya üstü olacak gibi ayarlayıp siteye kayıt olabiliriz. Tabiki ben bunu uygun görmüyorum. Son değişikliğe göre 14-15 yaşa kadar indirilmiş bu yaş sınırı.
3. FaceBook’a girişi nereden yapıyoruz
Sitenin solunda kalan “Eposta” ve “Şifre” yazan yerden giriş yapabilirsiniz.
4. Eski arkadaşlarımı buldum ama arkadaş listeme ekleyemiyorum
Ara” den aramak istediğiniz kişinin adını soyadını yazıyorsunuz. Daha sonra gelen ekranda kişilerin sıralandıgı yerde sag tarafta “Arkadaş olarak Ekle” yazan bir yer var. Ona tıklıyoruz. Karşımıza gelen ekranda “Arkadaş Ekle” tusuna tıklıyoruz. Bunları yaptıktan sonra karsı taraftaki insanın arkadaslıgımızı onaylaması gerek. Onayladıktan sonra sizin arkadas listenizde onlar görünecektir. Arkadaşları silmek istiyorsanız 32. sorunun cevabına bakınız.
5. Üyelik Nasıl iptal edilir
Üye Iptali için üye girisi yaptıktan sonra sitenin sagında duran “Ayarlar” a oradan “Hesap Ayarları” na basınız. Oradan “Hesabı Dondur” yazan yerin yanındaki “Dondur” a basınız. Bu sekilde iptal edebilmeniz gerekiyor. Buradaki bilmeniz gereken sey silindi mi diye email ve sifrenizle hesabınıza yeniden girerseniz, Hesap yeniden aktif oluyor. 1-2 gün bekleyin, sildikten sonra veya Facebook a hala üye olan bir arkadaşınıza sorun sizin üyeliğinizi görebiliyor mu diye.
6. “JavaScript is currently disabled on your browser” tipinde bir hata mesajı alıyorum veya Sürekli sol alt köşede sayfada “Hatalar Oluştu” yazısı geliyor
Bunun nedeni Web Tarayıcınızda Java veya Javascript yüklü degil, Kapalı veya bir sorun var demektir, Java yüklemek için http://www.java.com/tr/ gidin. Hala sorunlarınız devam ediyorsa Firefox Web Tarayıcısına geçmelisiniz. Firefox’u indirip kurmak için tıklayınız;
http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/
Firefox’u nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız, Facebook Türkçe yazımın ilk kısmında Türkçe Firefox’u nasıl kurulduğunu anlattım. Tabi zamanla kurulumda değişiklikler olmuş olabilir ama genel anlamda aynı olması gerek. Oradan bakabilirsiniz.
7. Eski arkadaslarımı nasıl bulabilirim
Bu konuda pek bir açıklama gelmiyor aklıma. Iki Yolunuz var;
Ilki siteye üye olup daha sonra sitedeki üyeliginize girdiginizde “Ara” yazan yere eski arkadaslarınız ad-soyadını yazıp (Örnek olarak Dinçer Değre gibi) Enter tusuna basıp gelen sonuçlardan arkadasınızı bulup “Arkadaş olarak Ekle” e tıklarsınız.
Ikinci yol yine siteye girdiginizde “Ara” e okulunuzun ismini yazın ve Okulunuza ait grup varsa ona girin. Members sekmesine gelip “Hepsini Gör” e tıklayın. Karsınıza çıkan ekranda arkadaslarınızın olup olmadıgını arayınız. Tabi bu iki islemi yaparkende arattırdıgınızda hiçbirsey bulamayabilirsiniz. Bu durumda ya aradıgınız insan Facebook’a üye degildir yada aradıgınız Okul’un Grubu kurulmamıstır.
8. Dogum tarihini yanlıs girdim sadece yılı degistirmem gerek ancak “Edit” den degistirilmiyor
Dogum günümüzü kendimiz degistiremiyoruz ama mail atabiliriz o sekilde degistiriyorlar.
Önce facebook’a giris yapin, asagıdaki linke tıklayın.
http://www.facebook.com/help/contact_generic.php
Bu link sizi Help / Account Settings deki Yardım Form’una gönderecek.
Konu” e “Birthday change” yazın.
Sorun” u “Profil/Duvar” seçin.
Açıklama” kısmına ise asagıdakini yazın.
Hi. I entered my birthday wrong. My Birthday is 01.01.82 (day/month/year) Please change my Birthday
01.01.82 yazan yere kendi Dogum gününü gün/ay/yıl olarak yazınız ve “Gönder” e tıklayın.
9. Facebook’ta Ad-Soyad’ımı sonradan nasıl degistirebilirim
Siteye üye girisini yaptıktan sonra sag üstte “Ayarlar” yazan yere tıklayın oradan “Hesap Ayarları” e tıklayın. “Isim” yazan yerin sagındaki “Değiştir” e tıklayın ve Isim Soyadını oraya girin ve “Adı Değiştir” e tıklayın. “Bunun yerinde bir istek olduğunu onaylıyorum” yazan kutucugu isaretleyin ve “Isteği Onayla” tuşuna basın. Isminizin degismesi için belli bir süre geçmesi gerekebilir.
10. Arkadaslarımı buldum ama bazılarının Profilini açamıyorum
Bunun olmasının ilk sebebi Turkey Ağ’ına üye olmamanızdan kaynaklı olabilir. Network (Ağ) nasıl seçilir öğrenmek için 18.sorunun cevabına bakınız. Eğer sorun bu değilse bazı üyeler kısıtlıyorlar Limit koyuyorlar Arkadas olmadıkları insanlar fotolarını göremesin diye, Hatta “Arkadaş olarak Ekle” ye tıklayıp arkadas olduklarınız bile eger limitle ilgili kutucugu isaretlemisse, Siz onların fotolarını falan göremeyebiliyorsunuz.
11. Facebookta arkadas oldugum kisiler benim Email adresimi görebilir mi, Kapatabilir miyim
Eger Email adresinizi kimsenin görmesini istemiyorsanız. Facebook’a girdikten sonra yapmanız gereken adımlar şunlardır;
Önce Facebook’un sağında isminizin bulunduğu yere tıklayın. Açılan pencerede sizin Profiliniz görünecek burada “Bilgiler” e tıklayın. Gelen sayfada “Bilgileri Düzenle” ye tıklayın oradan “Iletişim Bilgileri” a girin. Eposta’ların karşısında bulunan kilit işaretlerini görüyorsunuz, her mail için bir tane vardır. Burada gizleyeceğiniz Mail adresinizin karşısındaki kilit e tıklayın. Gelen menüden “HiçKimse” yi isaretleyin ve “Kaydet” e tıklayın.
Birden fazla Email adresiniz varsa bu islemi hepsi yada istedikleriniz için tekrarlayın. Şimdide “Iletişim Bilgileri” sayfasının altındaki “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın. Oradan “Düzenlemeyi Bitir” e tıklayın. Hangi mail adresi için bu islemi yapmışsanız. O adres kimse tarafından görülmez.
12. Kullanıcı adımı ve sifremi giriyorum “Your Account has been disabled by an Administrator”, “Hesabınız bir yönetici tarafından kapatılmıştır.” diyor
Bu uyarıyı eger Facebook üyeliginizi kapatmışsa alırsınız. Facebook’a bir mail atmak en iyi çözümdür. Bu konu hakkında Bir kaç gün önce bu siteyi ziyaret eden filiz adlı üyedisabled@facebook.com a mail atıp hesabını açtırmış.
Mail Şablonu olarak onun yazdığını alt tarafta yazıyorum. Bu maili facebook’a üye olduğunuz mail adresinizden yazınız. Böylece sizde facebook’a bir mail atarak hesabınızın aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapmış olmanıza rağmen olumlu bir cevap almıyorsanız, Facebook hesabınıza elveda diyebilirsiniz. 
Dear Sir / Madam,
I m not going to be login my pages this pages always gives this message ( Your account has been disabled by an administrator. If you have any questions or concerns, you can visit our FAQ page here.) please can you help me.
What can I do, why did you cancel and disable my account
I m waiting your suggests and soonest reply
Best regards
13. Arkadas listemi kimsenin görmemesi için ne yapmam gerekiyor
Arkadaş listenizi kimsenin görmesini istemiyorsanız. Facebook’a giriniz. Sağ üstteki “Ayarlar” e oradan “Gizlilik Ayarlar” ına tıklayınız. Burası her türlü bilgilerinizi kısıtlama sayfasıdır. Önce hiç arkadaşınız olmayanların Profilinizi görmemesini engelleyelim. Bulunduğumuz “Gizlilik” sayfasında “Profil” e tıklayınız.
Karşımıza alttakine benzer bir ekran gelecek. Resimde yanlarına Türkçelerini yazdım. Bunlar görünürlükle alakalı seçenekler.
Kutucukların içinde seçebileceğimiz 3 seçenek var. En üstten alta “Bütün Network’lerim ve Bütün Arkadaşlarım” , “Arkadaşlarım ve Onların Arkadaşları” , “Sadece Arkadaşlarım“. Siz burada istediğiniz yerleri “Sadece Arkadaşlarım” olarak seçiniz ve En alttaki “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın. Böylece arkadaş olmadığınız kişiler orada seçtiğiniz yerlerdeki bilgileri göremeyecekler. O liste aşağı doğru uzun ama “Gizlilik” mantığı bu. Eğer arkadaşlarımızında Arkadaş listemizi görmemesini istiyorsak.
14. Üye olurken “The name contains too many capital letters.” seklinde bir Hata mesajı alıyorum.
Önce Isim ve soyadını “Dinçer Degre” gibi yazmayı deneyin, yani sadece isim-soyad’ınızın Bas harfleri büyük olsun digerleri küçük. O da olmuyorsa ı,ü,ö,ş,ç,ğ harfleri varsa isminizde onları çıkarıp deneyin. Ingilizce yazıda “isim çok fazla büyük harf içeriyor” yazıyor. Son olarak Ismi yazdıgım gibi girdikten sonra “Güvenlik Kontrolü” yazan yeri kontrol ediniz. Hata verdikten sonra oraya gireceginiz kelimeler degismis olabilir.
Not: Aslında bu sorunun tam bir çözümünü bulamadım.
15. Mail adresime gelen bildirim maillerinin gelmememesini istiyorum
Sağ üstteki “Ayarlar” e oradan “Hesap Ayarları” e tıklayınız. Oradan “Bildirimler” a tıklayın. Oradaki isaretli kutularin hepsinden isaretleri kaldirin. “Değişiklikleri Kaydet” a basın. Bu sekilde Mailinize bildirim mailleri gelmememeye başlar.
16. Üye oldum Şifremi giriyorum ama Açılmıyor
Üye olduktan sonra Mail adresinize gönderilen Aktivasyon ve Doğrulama Maili ndeki linke tıkladığınıza emin misiniz. Eğer bu aşamayı yapmadıysanız, kullanıcı girişi yaptığınızda böyle bir hata olabilir yada Eğer Firefox’la giriyorsanız. Cookie’leri (Çerezleri) engellemiş olabilirsiniz. Firefox Varsayılan ayarlarında böyle bir sorun yoktur.
17. Profilimi sadece arkadaşlarımın görmesini istiyorum, Limit Koyabilir miyim
Sağ üstteki “Ayarlar” e oradan “Gizlilik Ayarları” e tıklayınız. Bulunduğumuz “Gizlilik” sayfasında “Profil/Duvar“a tıklayınız. Karşımıza alttaki gibi bir ekran gelecek. Resimde yanlarına Türkçelerini yazdım.
Kutucukların içinde seçebileceğimiz 3 seçenek var. En üstten alta “Bütün Network’lerim ve Bütün Arkadaşlarım” , “Arkadaşlarım ve Onların Arkadaşları” , “Sadece Arkadaşlar“. Burada en üstteki “Profil” yazan yerin yanındaki kutuyu “Sadece Arkadaşlar” olarak ayarlayın ve en Aşağıdaki “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın. Profilinizi herkesin görmesi için 28.sorunun cevabına bakınız.
- Arkadaşlarımında Profilimde bazı şeyleri görmesini istemiyorum.
Gizlilik” in içindeki bölümlerde bazı kutucukları açıp kapatarak Arkadaşlarımızın neyi görüp görmemesini istediğimizi ayarlayabiliriz. “Haber Kaynağı ve Duvar” ve “Uygulamalar” içindeki “Diğer Uygulamalar” bölümlerindeki kutucukları isteğimize göre ayarlayabiliriz. Bu konu ile ilgili derine giremiyorum. Çünkü facebook son güncellemede bizi biraz kısıtlamış gibi.
18. Turkey Network’e nasıl üye olurum
Sağ üstteki “Ayarlar” e oradan “Hesap Ayarlar” ına tıklayınız. Oradan “Ağlar” a tıklayın. “Ağ Adı” yazan yerin altındaki kutuya “Türkiye” yazın ve “Ağ’a Katılın” e tıklayın.
Genelde hata veriyor, Eğer hata veriyor ve solda Turkey Network u görünmüyorsa aynı sayfadan çıkmadan yeniden “Türkiye” yazın ve işlemi bir kez daha deneyin. Bütün Network’ler için aynı işlem geçerlidir.
Solda “Türkiye” Network unu görüyorsanız işlem tamam demektir.
Bunlara rağmen hata veriyor ve değiştirmiyorlarsa Son şıkkımız Facebook’a mesaj yazmaktır.
info@facebook.com a mail atmak yada aşağıdaki linke tıklayıp gelen formu göndermek en iyi çözüm sanırım.
http://www.new.facebook.com/help/contact_generic.php
Bu link sizi Help / Account Settings deki Yardım Form’una gönderecek.
“Konu” e “Birthday change” yazın.
“Sorun” u “Networks” seçin.
“Açıklama” kısmına ise asagıdakini yazın.
Hi. i wanted to change my Network but i took an Error Message. Please change my geographic Region to “Turkey” I want to be in Turkey Network.
Best Regards.
19. Profiline Baktığım kişi bunu anlayabilir mi? Online Üyeler’i görebilir miyiz?
Facebook için yapılan programcıklar sayesinde Profilimize kimlerin gezdiğini ve online üyeler gibi şeyleri görebildiğimizi sanıyorum ama Facebook’un bu konuda standart bir çalışması olmadığı için diğer programcıkları da pek güvenli bulmadığımdan bu konu hakkında bir çözüm veremiyorum. Zaten sayfanızı kimin gezdiğini görmemeniz için Anti programcıklarda yapılmış.
Online Üyeler konusuna gelirsek; Bu konuda da Programcıklar olması gerek Facebook’ta aratarak bu tip şeyleri bulabilirsiniz ama dediğim gibi bu tip Programlar sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlamayabilir.
20. Facebook’ta herhangi bir kişinin Beni görmesini istemiyorum, Engellemek istiyorum
Sağ üstteki “Ayarlar” a oradan “Gizlilik Ayarları” ına tıklayınız. Karşınıza gelen sayfada Sol alta inin Orada “Birilerini Engelle” yazan yerin altında “Kişi” yazan yerin altındaki kutucuğa engellemek istediğiniz kişinin Ad Soyad ını giriniz ve “Engelle” ye basın. Gelen ekranda Engellemek istediğiniz kişinin sağ yanında “Kişiyi Engelle” gibi birşey olmalı tıklayın. Böylece o kişiyi Engellemiş olursunuz.
21. Arama yaptığımda “You are approaching the limit for search! Slow down or you’ll hit a block!” yazısı çıkıyor
Arama limitine yaklaştığınızı ve devam ettiğiniz takdirde Hesabınızın engelleneceğinden bahsediyor. Bu mesajı gördüğünüzde 1-2 gün arama yapmaya ara verin. Aramaya bir süre ara verdiğinizde Hesabınıza hiçbirşey olmaz.
22. “Gizlilik” bölümündeki Profil’in içindeki Şeçenekler aktif değil.
Bunun nedeni “Türkiye” yada herhangi bir Network’e üye olmamanızdır. Nasıl üye olurum diyorsanız. Bunun için 18.sorunun cevabına bakınız.
23. Facebook Şifremi Unuttum
Facebook şifrenizi unutmuşsanız. Giriş ekranında solda “Şifremi Unuttum” yazan bir yer var. Email ve Şifremizi yazdığımız yerin altında bulunuyor, ona tıklayın. Bu siteye üye olduğumuz Mail adresinizi girin ve “Şifreyi Resetle” a tıklayın. Mail adresinize bir Mail yollayacaklar. Gelen Mailde;
Yeni bir Şifre Istediniz. Şifreyi onaylamak için aşağıdaki linke tıklayın” yazan yerin altındaki linke tıklayın. Sizi facebook’a yönlendirecektir. Burada karşımıza “Yeni Şifre” ve “Şifreyi Onayla” alanlarını göreceksiniz. Ilkine seçmek istediğiniz Şifreyi yazın. Aynı şifreyi ikincisine de yazın. Böylece Yeni Şifreniz doğrulanacak ve sizi Facebook Profilinize gönderecek.
24. Mail adresimi girdiğimde şifremi Otomatik olarak giriyor nasıl düzeltebilirim veya Üyeliğimi sildim ama mailim ile şifrem giriş ekranında duruyor.
Bu facebook’la ilgili bir sorun değildir. Bu Web Tarayıcının ayarlarıyla ilgili birşey. Tarayıcıdaki “Cookie leri silerek” yani “Çerezleri temizleyerek” bu sorundan kurtulabilirsin.
Internet Explorer‘dan Cookie’leri silmek için “Araçlar” a oradan “Internet Seçenekleri” ne tıklayınız. Karşınıza gelen Menü’de “Genel” sekmesindeki “Tanımlama Bilgisi Sil” tuşuna tıklayın. Gelen uyarıda “Tamam” a tıklayın. Sonra Internet Seçenekleri menüsündeki “Tamam” a tıklayın. Cookie’leri sildiniz.
Eğer Firefox kullanıyorsanız, “Araçlar” a oradan
Seçenekler” e tıklayınız. “Gizlilik” sekmesine geliniz. “Çerezleri Göster” e tıklayınız. Gelen Menüde “Tüm Çerezleri Sil” e tıklayınız. “Kapat” a “Seçenekler” menüsünün “Tamam” ına tıklayınız. Cookie’leri sildiniz.
25. “Gizlilik Ayarları” bölümündeki “Ara” dan neleri ayarlayabiliriz.
Bu bölümde “Aramada Seni Kimler Bulabilir?” anlamına gelir. “Herkese” veya “Sadece Arkadaşlar” diye ayarlayabilirsiniz.
Sadece Arkadaşlar” i seçtiğinizde aşağıdaki kutucuklar açılıyor ama Türk Okulları olmadığı için oradakiler pek işimize yaramıyor. Bulunmak isteyenler “Herkes” ı işaretlesin. Bulunmak istemiyorsanız “Sadece Arkadaşlar” i seçip Aşağıdaki Kutucukları işaretlemeden bıraksın ve Aşağıdaki “Save” e tıklasınlar.
Onların altında büyük puntoyla “Kişiler seninle nasıl iletişime geçebilir?” yazılmış. Buranın altından sizi aradıklarında nelerin görünmesini istediğinizi belirtiyorsunuz. Yukarıdan aşağı “Resmimi görebilsin“, “Mesaj gönderebilsin“, “Arkadaş olarak Ekleyebilsin“, “Arkadaş listemi görebilsin” Bu kutucuklardan istediklerinizi işaretleyip, istemediklerinizi işaretsiz bırakın ve “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın.
26. Facebook’a Fotograf (Profil Fotosu) Eklemek
Önce Facebook’un sağında isminizin bulunduğu yere tıklayın. Açılan pencerede sizin Profiliniz görünecek burada Sol Taraftaki Profil Fotonuzun üstüne geldiğinizde “Resmi Değiştir” a tıklayın. Resim Yükle ile yeni resim ekleyebilirsiniz. “Resim” la ilgili ufak nokta, Fotonuzu yüklerken oradaki bir kutucuk görebilirsiniz onu tıklayın yoksa yüklenmiyor.
Not: Vahşet ve Cinsellik içeren fotolar yüzünden banlanabilirsiniz. Kendi Fotonuzu yüklemeye çalışın. Bir Ünlünün fotosunu yüklediğinizde de sorun çıkabilir.
27. Facebook Grup lara üye olmak
Ara” ya aramak istediğiniz Grup Ismini yazın ve ENTER’a basın. Gelen Menüde Yukarıda Tüm Sonuçlar – Kişiler – Sayfalar – Gruplar gibi sekmeler çıkar. Buradan “Gruplar” sekmesine tıklayın. Gelen sayfada istediğiniz Grup’un sağ tarafındaki “Gruba Katıl” a tıklayın. Açılan pencerede “Katıl” e tıklayın. Artık seçtiğiniz Gruba üyesiniz. Herhangi bir Grubtan üyeliğinizi silmek için 34. sorunun cevabına bakınız.
28. Profilimi Herkes Görsün
Sağ üstteki “Ayarlar” a oradan “Gizlilik Ayarları” e tıklayınız. Bulunduğumuz “Gizlilik” sayfasında “Profil/Duvar” a tıklayınız.
Karşımıza alttaki gibi bir ekran gelecek. Resimde yanlarına Türkçelerini yazdım.
Kutucukların içinde seçebileceğimiz 3 seçenek var. En üstten alta “Bütün Network’lerim ve Bütün Arkadaşlar” , “Arkadaşlarım ve Arkadaşları” , “Sadece Arkadaşlar“. Burada en üstteki “Profil” yazan yerin yanındaki kutuyu “Network’lerim ve Bütün Arkadaşlarım” olarak ayarlayın ve en Aşağıdaki “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın.
29. Facebook’u açtığımda başkasının Hesabı (Facebook’u) açık Kendi Facebook’u mu nasıl açabilirim veya Facebook’tan ÇIKIŞ yapmak 
Bir önce bilgisayarınızdaki kişi kendi hesabını kapatmamışsa, böyle birşey olabiliyor ama bunun Cevabı da basit. Facebook’a girdiğinizde başkasının hesabı açıksa, Mavi yerde sağ üstte “Çıkış” a tıklayın. Böylece diğer kişinin hesabından çıkmış olmalısınız. Kendi Hesabınıza girmeyi bilmiyorsanız 3. sorunun cevabına bakınız..
30. Facebook’ta Limitler (You have exceeded the limit for..) (You are approaching the limit for…) ile başlayan Uyarılar Almak.
Facebook ilk baştan beri kullanıcılarına her yönde belli limitler koydu. Bu limitlerin sebebi hem sitenin daha hızlı işleyebilmesi, hemde gereksiz kalabalığı önlemektir. Mesajlarda, aramalarda yukarıdakine benzer Uyarılar arıyorsanız. Yaptığınız işlemi bir süre için yapmamaya çalışın. Hala devam ederseniz Facebook hesabınızı kapatır ve bir daha da o hesabı geri alamazsınız. Mesela Mesaj atarken uyarı geliyorsa Facebook o günlük (veya aylık) sınırı geçtiğinizi yada sınıra yaklaştığınızı söylemeye çalışıyor demektir. Ne büyük saçmalık diye düşünenler olacaktır içinizde ama Facebook bu limitleri kullanarak, sitesine gelen Magandaların, Reklam için Mail atan kişilerin bir nebzede olsa önüne geçiyor. Aramayla ilgili Limit konusu daha önce yazdığım bir konudur Görmek için 21.sorunun cevabına bakınız.
31. Ara’dan aratınca kendi ismimi bulamıyorum.
Yeni bir üyeyseniz yada kısa bir süre önce isminizi değiştirmişseniz. Arattığınızda kendinizi bulamamanız normal birşey. O listeye girmek için Facebook belli bir sürenin geçmesini bekliyor. Böyle bir sorun bizim başımıza da gelmişti ve bir süre sonra hesabımız Aratınca çıkmaya başladı. Bu sürenin ne kadar olduğunu bilmiyorum. 1-2 hafta olabilir. O arada yapabileceğiniz en güzel şey, arkadaşlarınızın ismini arayıp onlarla arkadaş olmak. Belki belli bir arkadaş potansiyeline sahip Hesaplar daha çabuk çıkıyordur.
32. Arkadaşlardan birini silmek.
Facebook’a Giriş yaptıktan sonra Yukarıdaki Mavi Alanda bulunan “Arkadaşlar” a tıklayın. Sonra Alt Menüdeki “Herkes” a tıklayın. Burada dikkat etmişseniz her kişinin Sol tarafında “X” işareti var. İşaretin üzerine geldiğimizde “Sil” yazısı çıkar. O “X” e tıklayın. “Arkadaş Silinsin mi?” başlıklı bir kutucuk açılacak. Burada “Arkadaşı Sil“‘e tıklayın. Istediğiniz arkadaşınızı bu yolu kullanarak silebilirsiniz.
33. Facebook’ta “Bu Mesajı Forward Edin. Şaşıracaksınız” türünde Wall (Duvar) mesajları
Bu tip mesajlar sırf o gönderilen şeylerin dağıtılması için sivri zekalı kullanıcıların yaptığı bir oyun. Bu tip şeylere kanmayın ve o tip mesajları doğrudan silin.
34. Ekranın Sol yada Sağ Altında “Bitti, Ancak Sayfada hatalar oluştu” şeklinde uyarılar
Bu Uyarı Java veya Javascript’le ilgili sorunlardan meydana gelir. Çözüm 6. sorunun cevabı ile aynıdır.
35. Facebook’ta girdiğimiz bir Gruptan Ayrılmak, İptal etmek.
Ayrılmak istediğimiz Grubu bulalım ve sayfasına girelim. Hatırlarsanız O Gruba üye olurken Sağ Menüde “Gruba Katıl” a tıklamıştık. Şimdi aynı yerde “Gruptan Ayrıl” a tıklayın. “Gruptan Ayrıl?” başlıklı bir kutucuk açılacak. Burada “Kaldır” a tıklayın. Artık o Gruba üye değilsiniz. Herhangi bir Gruba üye olmak için 27. sorunun cevabına bakabilirsiniz.
36. “There was an Error with your Registration Please try registrating again” veya “Üyelik başvurunuz sırasında bir hata oluştu Lütfen yeniden üye olmayı deneyin” nedir?
Bu Mesajın ne olduğunu sadece bu yazıya bakarak kesin cevaplayamayız ama böyle bir mesaj geliyorsa Ya üye olurken bir yerlerde yanlış yaptık yada Facebook sisteminde bir hata oluştu.
37. Facebook’ta Albüm Nasıl Yapılır? Albüme Foto nasıl eklenir?
Facebook’ giriş yaptıktan sonra Isminize tıklayın. Oradan “Fotoğraflar” a tıklayın. Burada karşınıza 2 türlü sayfa çıkabilir. Birisi “Fotoğraf Albümü Oluştur” yazan bir sayfa. Böyle bir sayfa geliyorsa bir sonraki cümleyi es geçebilirsiniz. Diğeri Arkadaşlarınızın Foto Albumlerinin olduğu bir sayfadır. Ikinci türde sağ taraftaki “+ Fotoğraf Albümü Oluştur” yazan butona tıklayın.
Bu noktadan sonra 2 ekranda da pek farklılık yok. Sadece Birinde “Yer” yani Fotonun çekildiği yer’in adını yazma şansınız var ki o kadar önemli birşey değil. Gelen sayfada sırasıyla “Album Adı“, “Açıklama” ve “Gizlilik” bulunmakta. Ek olarak “Yer” de olabilir. Bunlara göre “Gizlilik” e kadar doldurunuz. “Gizlilik” Albumdeki Fotograflarımızı görmesini istediğimiz kişilerin hangi çevreler olduğunu sınırlamak için vardır. “Herkes” , “Ağlarım ve Arkadaşlarım” , “Arkadaşlarım ve Arkadaşları“, “Sadece Arkadaşlar” ve “Uyarlanabilir“. “Uyarlanabilir” i anlatmıyorum. Bu seçimleri yaptıktan sonra “Album Oluştur” e tıklıyoruz.
Gelen ekranın açılması için Java’nın yüklü olması gerek. Yüklemek için;http://www.java.com/tr/
Gelen ekranda Albume atmak istediğiniz Fotoların bulunduğu yeri ve fotoların köşesindeki kutucukları işaretleyin. Bunları yapmışsanız. Sağ taraftaki “Yükle” butonuna tıklayınız. Yükleme bitince gelen ekranda “Tamam” a yada benzeri birşeye basın. Fotograflara bakıp açıklama yerine yazmak istediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Burada da işiniz bittiğinde Aşağı inin ve “Değişiklikleri Kaydet” etıklayın. Böylece bir Albümümüz ve içinde fotograflarımız oldu.
38. Resimlerin üzerine gelince isim çıkması, ‘Tag This Photo’, ‘Fotoğrafı Etiketle’ nasıl yapılır?
Facebookta yüklü olan istediğiniz bir Fotografa gelin, Fotonun biraz aşağısındaki sağ tarafta bulunan “Bu Fotoğrafı Etiketle” ye tıklayın. Resimde ismini girmek istediğimiz kişinin suratının orta noktasına gelin ve bir kere tıklayın. Karşınıza bir menü çıkacak yazacağınız isim Facebook arkadaşlarından biriyse yazmak yerine oradan bulup yanındaki kutucuğu işaretleyin Eğer Facebook’ta arkadaşınız değilse (Belki üye bile değildir) isim yazılabilecek yere onun ismini yazın ve Etiketle‘e tıklayın. Sonra “Etiketlemeyi Bitir” e basarak fotograflarınız arasında gezebilirsiniz.
39. Facebook’ta Grup Kurma, Network (Ağ) Değiştirme ve Silme
Facebook’a giriş yaptıktan sonra “Uygulamalar” a basın. Oradan “Gruplar” a tıklayın. Gelen Menüde “Yeni Grup Kur” a tıklayın. Burada (required) yani (zorunlu) yazan bölümleri doldurmanız önemli;
Grup Adı

Açıklama
Grup Türü
Yukarıdaki bölümleri kuracağınız grubun türüne göre ayarlayın. Gösterilen alanları doldurduktan sonra “Grup Kur” a tıklayın. Karşımıza bir resim eklememiz gerektiğini söyleyen yer gelecek. Eğer ekleyecekseniz, Bilgisayarınızdan grubunuza uygun fotoyu seçip hemen alttaki kutucuğu işaretleyip “Fotoğrafı Yükle” ye basın. Resim eklendikten sonra “Kaydet ve Devam Et” ye tıklayın. Şimdi karşımızda bu olayı sizin Story ekranınızda yayınlayalım mı diye bir ekran gelecek burada “Yayınla” derseniz yayınlar, “Hayır, Teşekkürler” derseniz yayınlamaz. Seçiminizi yapıp ikisinden birine tıklayın. Böylece Grubunuz kuruldu. Son ekranda arkadaşlarınızdan hangilerine davetiye göndermek istediğinizi soruyor. Bu işlemi yapmadan sağ taraftaki “Geri dön (Grup Isminiz)” olan yere tıklayıp Grubunuza gidebilirsiniz.
Network (Ağ) Değiştirme: Kurduğunuz Grubun içindeyken sağ tarafta bulunan “Grubu Düzenle” ye tıklayın. Bu Alanda Ağ ayarınızı istediğiniz gibi değiştirip “Değişiklikleri Kaydet” e tıklayın.
Grup Silme: Bir Grubu silmek anladığıma göre Eğer Gruptaki tek üye sizseniz gerçekleşebiliyor. Bunun içinde sanki Gruptan ayrılıyormuş gibi “Gruptan Ayrıl” a tıklayıp yapılıyor.
40. Facebook Applications (Uygulamalar)
Facebook’ta kullanılan Programcıklar size fotoğraf eklemekten kelimatörden oyun oynamaya kadar çok olanak sağlar. Bu konuda da bizde bulunmayan bir programı nasıl buluruz ve ona üye oluruz onu anlatacağım. “Uygulamalar” a tıklayın. Oradan “Diğer Uygulamalar” a tıklayın. Sağda “Uygulama Ara” yazan yere aradığınız Programcığın ismini yazın. Gelen ekranda eğer aradığınız programcık görünüyorsa ona tıklayınız. “Ekle…” ile başlayan yada “Uygulamaya Git” olan bir yer görüyorsanız ona tıklayın. Karşınıza gelecek ekranda “Izin Ver“, “Tamam” yada benzeri bir yere tıklayın. Böylece istediğiniz Program profilinize eklenmiş olmalı.

XHTML: Bu etiketleri kullanabilirsiniz: 

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |