8 Şubat 2012 Çarşamba

Tarihi Yapılarda Doğru Aydınlatmanın Önemi…




Boğaziçi Köprüsü’nden, Kuleli Askeri Lisesi’ne, Selimiye Camii’nden, Amasya Valilik Binası’na kadar şehirlerin sembolü haline gelmiş pek çok önemli yapının aydınlatmasını gerçekleştiren Philips, tarihi yapılarda LED teknolojisi kullanarak doğru aydınlatmanın önemini vurguluyor.

Dünyadaki tüm dış mekân aydınlatma noktalarının üçte birinde Philips ışık kaynakları kullanıldığını belirten Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Ülkem Kırımlı, “Doğru aydınlatma uygulamaları şehirlerin kimliklerini, imajlarını ve cazibelerini artırmaya yardımcı oluyor. Özellikle tarihi yapılarda binanın dokusuna uygun aydınlatma çözümleri kullanmak en önemli kriter. Tarihi yapıların dominant özelliklerini vurgulayan aydınlatma çözümleri en sağlıklıolarak LED teknolojisi ile sağlanabilmektedir” diye konuştu.

Kırımlı sözlerine şöyle devam etti: “LED lambalar enkandesan lambalara oranla 25 kat daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra yüzde 80 oranında daha azenerji tüketiyor. Geleneksel aydınlatma ile karşılaştırıldığında LED’li aydınlatma ürünleri UV ışını yaymadığı için tarihi dokular üzerinde herhangi bir olumsuz etki yaratmıyor. Mekânın renklerine uygun ışık renginde (sıcak beyaz, sarı – soğuk beyaz – ılık beyaz) alternatifler sağlanabiliyor. Örneğin Ayasofya Camii gibitarihi mekânlarda dokuya uygun nitelikte ve ışık renginde aydınlatma sağlanmasının yanı sıra, gün boyunca kullanılan bu tür yapılarda LED’li aydınlatma kullanımı en doğru çözüm olarak ön plana çıkıyor.”


Kaynak : www.gelecekteknolojisi.com

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |