8 Şubat 2012 Çarşamba

Panerai Luminor Erkek Saati Modelleri


Panerai Luminor” kol saati 1860 yılında Giovanni Panerai tarafından kuruldu. Merkezi Floransa, İtalya olan şirketin asıl ismi “Officine Panerai” ‘dir. 150 yıllık geçmişe sahip olan “Panerai Luminor” tarihte önemli roller oynamıştır. “Panerai Luminor” 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan Donanması için saatler hazırlamıştır. 2005-2010 yılları arasında Ferrari ile anlaşan “Panerai Luminor” Ferrari için Granturismo ve Scuderia adında 2 koleksiyon ve 11 modelden oluşan saatler üretmiştir. Ayrıca “Panerai Luminor” 1938′den 1993 yılına kadar İtalyan Deniz Kuvveleri için üretim de yapmıştır.
Amerikalı aktör “Sylvester Stallone” 1995 yapımı Dayligh filmiden Roma’da birkuyumcudan Panerai Luminor alırken görünmüştür. 1997′de popülaritesi yükselen “Panerai Luminor” Richemont şirketi tarafından satın alınmıştır. 4 farklıkoleksiyonu olan “Panerai Luminor” her yıl özel koleksiyon saatleri üretmektedir nerdeyse tüm koleksiyonu erkek saatleri üzerinedir . İlk kez 1936′da “Marina Militare” ‘de kullanılan Kaliforniya Kadranı, 2006 yılında Radiomir özel koleksiyonu için yeniden kullanılmıştır. “Panerai Luminor” ‘un sınırlı sayıda ürettiği saatler için birçok kişi sırada beklemektedir.
Panerai Marina Militare Composite
“Panerai Luminor” ‘u ünlü yapan bir modeldir. Halen üretilmekte olup resimde gördüğünüz saat 2010 yapımıdır ve fiyatı 38,073.00 TL veya 15,500.00 € dur. 47 mm kasaya sahip olan bu saat, deri kordonlu ve kahverengi kadranlıdır.
Panerai Radiomir Black Seal
“Panerai Luminor” ‘un bu saati, otomatik kurulur, deri kordona sahiptir. 45 mm lik kasası seramikten yapılmadır. Safir camlıdır ve kadranı siyahtır. Küçük saniye göstergesine sahiptir. 100 m’ye kadar suya dayanıklıdır ve 2010 yapımıdır.
Panerai Radiomir Platinum 47 mm
“Panerai Luminor” ‘un limitli üretilen (60 adet) saatlerinden olan bu model, elle kurulumludur. Kasa materyali Platin olup 47 mm çapında bir kasaya sahiptir. Koleksiyoncular için güzel bir saattir. Bu modelde “Rolex” parçaları da kullanılmıştır. İlk özel üretimi 1997 üretilmiştir, ismi ise Vendome’dir.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |