9 Şubat 2012 Perşembe

Dmoz Nedir? Dmoz'a Nasıl Kayıt Olunur?

Dmoz Nedir? Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır? 

Dmoz Nedir? Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır?Dmoz.org dünyanın en büyük dizin sitesidir arkadaşlar. Bu dizin sitesinde kaydı olan internet sitelerinin değeri Google, Yahoo, Bing, AltaVista, A9, AOL, Clusty, Gigablast, Lycos, Teoma, Wisenut buna benzer pek çok arama motorunun gözünde bir kademe daha artar. Dmoz’a kayıt olmak her webmaster ın hayalidir. Alexa sıralaması “491″ olan pagerank 8 bir siteden dofollow linki kim istemez? Evet arkadaşlar yanlış duymadınız dmoz linkleri dofollow dur.
Sadece kaliteli siteler buraya kayıt olabildiği için her gelen web site sahibi buraya kayıt olamaz. Başvurusu kesinlikle onaylanmaz.Dmoz‘un farkı da budur. Özellikle adult, warez, cinsel sohbet vs (ben bu tarz siteleri kısaca çöplük diyeadlandırıyorum) bu tarz çöplük siteleri olan kişiler dmoz kaydını kafasından tamamen silsin.
Tüm dünyada gönüllü olarak görev yapan editörler aracılığıyla eklenen internet siteleri gerekli kategoriler altına girilir.web site sahiplerinin gönderdiği linkler editör ler tarafından incelenir eğer site uygun görülürse dizine kaydı yapılır, başvurusu onaylanır.
Sitemin Dmoz Kaydını Nasıl Yapabilirim?
Yukarıda anlattığım gibi adult, warez, cinsel sohbet vb. siteniz varsa Dmoz kaydını tamamen unutun. Dmoz’a kayıt yapmak istediğiniz siteniz için en doğru kategoriyi seçmeniz gerekiyor. Bu gerçekten önemli bir hususiyet tir.
Örn. Mobil cihazlar için temalar sunan bir internet siteniz var, bu internet sitesini Top: World: Türkçe: İnternet kategorisine eklerseniz [KAYDINIZ %99.9 KABUL ONAYLANMAZ SİLİNİR Dmoz Nedir? Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır? ] yada en güzel olasılıkla eklenmesi gereken dizine gönderilir fakat kayıt olma süreniz bayağı bir uzar.
Sizin mobil tema sitenizi Top: World: Türkçe: Bilgisayar: Mobil Bilişim alanındaki temalar dizinine eklemeniz en doğru seçim olur.İngilizce olan internet sitelerini türkçe dizini alanına değil ana dizindeki eklenmesi gereken kategori alanına ekleyin.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |