9 Şubat 2012 Perşembe

Kalp Krizi Nedir?

Kalp Krizi Nedir?Artık sağlık konusunda yazılar yazmaya başlayalım değil mi (: Yazı konularını genel sağlık sorunlarından seçmeye dikkat edeceğim. Hadi bakalım başlayalım. Kalp Krizi Nedir? Kalp krizi insan vücudundaki kalp kaslarına atardamarlar tarafından kan gelmemesi sonucuyla oluşan ani bir krizdir. Atardamarlardaki kan pıhtılaşarak damar işlevlerinde problem oluşturuyor ve bu durumda kan dolaşımı tıkanıyor. Tıkanma sadece pıhtıyla değil, damarda yağ birikiminin arttığı durumlarda da olabiliyor. Bunun sonucunda da kalp krizi dediğimiz olay gerçekleşiyor. Kalp krizi aniden gerçekleşen ve zamanı belirlenemeyen bir olaydır
Kalp Krizi
Kalp krizinin kendince birçok nedeni vardır. Bunlardan bazılarını sayacak olursak;
  • Kilolu kişilerdeki yağ oranları yüksek olduğundan dolayı atar damarlar çok daha çabuk tıkanabiliyor ve bunun sonucunda kalp krizi olabiliyor.
  • Bazı durumlarda stres ve depresyonda kişide kalp krizi oluşmasına sebep olabiliyor.
  • Alkol ve kokain kalp krizi hastalıkları için 1 numaralı nedenler arasında yer alıyor. Kokainin atar damarları darlaştırarak tıkanmasına ve alkolde kalp kas hücrelerinin ölmesine sebep oluyor. Erken yaştaki kalp krizlerinin temelini de bunlar oluşturuyor.
  • Damar yolu tıkanıklığı olan kişilerin kalp krizi geçirme yüksekliği oldukça yüksektir. Bunun nedeni ise damarlarının kolaylıkla pıhtılaşmasıdır.
  • Şeker hastalığı, obezite, genler ve kolestrol kalp krizine ortam hazırlıyor. Bu gibi durumlara sahip kişilerde ileride kalp krizi rahatsızlıklarına yoğun olarak rastlanıyor.
Bu tip nedenlerden dolayı kalp krizi oluşabiliyor fakat kalp krizinin aslına bakıldığında kesin ve belirgin bir yönü bulunmuyor. Çünkü hiç bir şey hissettirmeden ani bir şekilde gerçekleşiyor. Ölümleri ise 1 saat içinde gerçekleşiyor. Bu yüzdende 1 saat içinde gerekli tedaviye başlanması gerekmektedir.
Böyle durumlarla karşılaşmadan önceden belirli aralıklarla kontrole gidilmesi sizin için çok çok daha iyi olacaktır.

FriendFeed ile Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tasarlayan siteler Bilgi Kutsaldır Öğrenince.. & Tüm Kitap Özetleri... |